Globálny predaj značky Volkswagen v októbri vzrástol o dve percentá

12.11.2013 Celý región

Wolfsburg 12. novembra (TASR) - Predaj osobných áut značky Volkswagen v októbri vzrástol o 2 %. Informovala o tom agentúra DPA.

Najväčší európsky výrobca áut predal v októbri zo svojej kmeňovej značky 511.400 vozidiel. Od januára do konca októbra sa po celom svete predalo 4,88 milióna nových áut značky Volkswagen. To je medziročne o 3,4 % viac.

"Ďalej sme dokázali rásť v ázijsko-pacifickom regióne, pričom potešiteľné predajné čísla naďalej prichádzajú z nášho najväčšieho trhu, ktorým je Čína," uviedol riaditeľ predaja Christian Klingler. Na čínskom trhu sa od začiatku roka predalo 1,71 milióna áut značky Volkswagen, čo je takmer o 18 % viac ako za prvých 10 mesiacov roka 2012.

VW mal v októbri v Nemecku v pätici najpredávanejších vozidiel štyri modely

Až štyri z piatich najpredávanejších nových modelov osobných áut v októbri v Nemecku pochádzali z ríše patriarchu Volkswagenu (VW) Ferdinanda Piëcha. BMW, hlavný konkurent VW, sa musel uspokojiť v pätici s poslednou pozíciou. Opel, ako informuje manager magazin online, sa v prvej desiatke neudržal.

VW Golf, večný víťaz v skupine nových modelov osobných vozidiel predávaných v Nemecku, si posilnil náskok. V októbri sa dostalo na nemecké cesty 24.826 golfov. Voči septembru ich pribudlo o 23 % viac a medziročne stúpol záujem o ne o 13 %. Nemci prejavili zvýšený záujem o verziu kombi modelu Variant, ktorá je na trhu dva mesiace.

Klasické modely VW vo svojom segmente zvýšili v októbri podiel na predaji už druhý mesiac po sebe o 2 % a majú ho 35-%.

Na druhom mieste v nemeckej štatistike zaradených vozidiel do premávky bol v októbri model Passat a za ním Audi A3, potom nasledovalo VW Polo. Model BMW 3 skončil piaty. V jeho závese sa však nachádzali VW Tiguan a Škoda Octavia. Nasledujúce dve priečky patrili modelom Mercedes C a Ford Focus. Prvú desiatku uzatvoril model VW Touran.
 

Vyberte región